Buysen
      GezondheidsWinkel
     HealthShop
     GesundheitsLaden
     Boutique de Santé
\
  


Rijksweg centrum 103    
 (hoek kummenaedestraat)
    
A world of                6161 ED  Geleen    
 healthy solutions          046-4759003    
    
open: di t/m vr: 9-18u. za 9-17u    

Bestellen per e-mail of in WebShop     

vitamines
supplementen
sportvoeding
kruiden   Schüssler
homeopathie
Bach bloesems
etherische olie
afslanken  sex

cosmetica
huidverzorging
Phyto shampoo
Hauschka cosmetica
parfumerie 4711
Schoonheidssalon
Pedicure Manicure
Definitieve ontharing

orthopedie
bandages en braces
steunkousen kussens
inlegzolen klompen
gezondheidssandalen
warmte ondergoed
Bloeddrukmeters
Warmtepleisters

Alternatief
Zoutpijp Oorkaarsen
Neusdouche SeaBand
Edelsteen hangers
Colloïdaal Zilver Goud
Magnesium sulfaat
Magnesium chloride
Haarlemmer olie

Drogisterij
reformvoeding
geitenmelk  kokosolie
staalwaren  massage
 anti muggen
reflex spray
chemicaliën en
grondstoffen

 

Verzendkosten
in NL en B vanaf
 50,00 euro GRATIS
Uw bestelling wordt
snel en veilig bezorgd
door PostNL / Bpost
Worldwide shipping


             Zoeken (typ het hele woord):   

inhoud

nieuws route bestel info e-mail

 

4711 | Ice | Tosca | Maja | Tabac

 

4711 Eau de Cologne  

Het geheim van de Klokkensteeg nr. 4711
Iedereen kent Eau de Cologne, het Keuls Water dat origineel nr. 4711 draagt. Napoleon gaf in 1796 opdracht om alle huizen van een huisnummer te voorzien. Het pand in de Klokkensteeg (Glockengasse) te Keulen waar de Eau de Cologne werd geproduceerd, kreeg het huisnummer 4711.

Vier jaar eerder al was zoon Wilhelm Mühlens getrouwd met Catharina Moers. Als huwelijksgeschenk kregen ze van de Karthuizermonnik Franz Marina Farina een geheim recept voor "Aqua Mirabilis", zeg maar mirakelwater in gewoon Nederlands. Een van de belangrijkste bestanddelen is de etherische olie uit de bergamot, een heerlijk aromatische citrusvrucht.

Als ondernemer realiseerde Wilhelm Mühlens zich meteen de waarde van dit cadeau. Het "Keuls water Farina" zoals het eerst bekend werd was al snel een succes zodat Wilhelm Mühlens enkele jaren later een eigen parfumeriefabriek begon. 

Die kreeg als adres "Eau de Cologne- & Parfümeriefabrik Glockengasse 4711 gegenüber der Pferdepost von Ferd. Mühlens" om haar te duidelijk te profileren ten opzichte van diverse andere merken die toen allemaal Eau de Cologne produceerden. Hij tekende zelf een goudblauw etiket waarin het huisnummer 4711 een opvallende plaats kreeg. Zelf zal hij nooit hebben kunnen denken dat dit cijfer later de bekende naam voor zijn "aqua mirabilis" zou worden.

"4711 Echt Kölnisch Wasser" is inderdaad wereldberoemd geworden. Na de Dom van Keulen wordt 4711 het vaakst genoemd als typisch Keuls. Het oorspronkelijke huis in de Glockengasse, tegenover het Operagebouw, bestaat nog steeds en is nu een winkel. 

 

 

 4711 ICE – ijskoud verfrissend
Aan het wereldwijd bekende merk 4711 werd een nieuw verfrissend zomerconcept toegevoegd: 4711 ICE! Dankzij de frisse geur en het tegelijkertijd verfrissende effect is 4711 ICE een onmisbare begeleider in de zomer!

Tijdens de warmste tijd van het jaar is een bijzondere verfrissing erg welkom: 
4711 ICE biedt een uniek cooling-effect – Menthol zorgt hier voor de absoluut frisse kick.

Wat betreft effect doet 4711 ICE in geen geval onder voor het wonderwater 4711 Echt Kölnisch Wasser: ook hier geldt de belofte ‚Meer dan alleen een geur’

Tosca Eau de Cologne

De ongelooflijk vrouwelijke geurcompositie van Tosca wordt gevormd door een topnoot van lieflijke bloemen, een hartnoot van muskus en patchouli en een basis van mos en vanille.

Maja eau de toilette

Maja Eau de Toilette is een kruidige bloemengeur met een oriëntaals tintje. Een boeket van typische Spaanse bloemen als rozen, jasmijn, anjers en geraniums vormen het hart van de geur. Accenten van kruidnagel en nootmuskaat geven de geur haar pit. In de basis van de geur vinden we sensuele noten als patchoeli, bourbonvanille, eikenmos en vetiver.

 

 

 

Tabac original

De unieke geur van TABAC Original is een harmonieus akkoord van aldehyde noten, gepeperde accenten en exotische bossen. Bloemige elementen ronden het plaatje van de geur af. Waar de geur TABAC Original een perfecte mix van manlijkheid en klassieke elegantie is, heeft iedere geur ook zijn eigen specifieke nuance om aan de verwachtingen van de gebruikers te voldoen.

Buysen de GezondheidsWinkel Geleen ©1945-1996-2016