vitamines      KH3 supplementen  kruiden   SchŘsslerzouten
homeopathie
Bach remedies
etherische olie
Salus Kiezelaarde Schindele's mineralen

cosmetica
huidverzorging
Hauschka Meditopics
Schoonheidssalon
Pedicure Manicure
Definitieve ontharing electrisch of VPL
Huidverbetering

orthopedie
bandages en braces
steunkousen 
inlegzolen     klompen
gezondheidssandalen
Thermo ondergoed
Wandelwol

Alternatief
Zoutpijp Oorkaarsen
Neusdouche SeaBand
Edelsteen hangers
Collo´daal Zilver Goud
Magnesium Epsomzout
CBD wietolie

Drogisterij
reformvoeding
 Geneesmiddelen
schaartjes en tangen
 
grondstoffen
 Reflex spray
Warmtepleisters

 

Verzendkosten
in NL en B vanaf
 50,00 euro GRATIS
Uw bestelling wordt
snel en veilig bezorgd
door PostNL / Bpost
Worldwide shipping


           Zoeken (typ het hele woord):   

inhoud

contact
 

Kokosolie | Aloe vera | Noni | Aman Prana

Kokosolie


Kokosolie cocosolie, oleum cocos, eko-keurmerk, ook voor in de keuken en afslanken


wordt van kopra gemaakt: eerst wordt de grote buitenschil verwijderd, dan wordt de kokosnoot uit de binnenschil gehaald en het kokosvlees wordt vervolgens in de zon gedroogd. Na droging wordt het vruchtvlees geperst en de olie opgevangen. Bij het productieproces zijn veel mensen betrokken, de kokosnootolie is dan ook economisch zeer belangrijk in de tropische landen waar de kokospalm groeit. Kokosolie wordt in koudere landen meestal gestold verkocht en gebruikt bij de bereiding van o.a. chocolade. Kokosolie is wit, neutraal van smaak en bevat 8-10% onverzadigd vet.

Deze olie is geschikt om in te bakken en braden, maar is vooral goed te gebruiken in de rauwe vorm, omdat dan alle vitaminen, antioxidanten en enzymen in de virgin olie behouden blijven. De olie is onverhit te gebruiken in shakes of salades of simpelweg een of meer eetlepels in pure vorm per dag. Van klanten vernemen we dat het ook erg goed is voor de huid en dat het een fijne massage olie is. Tot 24 graden Celcius is het kokosvet van nature hard. Boven de 24 graden wordt het vloeibaar.

In tegenstelling tot wat u veelal in de media verneemt is kokosolie een geweldige uitzondering op de regel. Super verzadigd maar toch supergezond. Dat komt doordat kokosolie een specifieke structuur heeft. Dat wordt ook wel aangegeven als 'vetzuren met een middellange keten'. Kokosolie kan zo hard als een steen zijn als het koud is. Bij 25 ║ Celsius is het echter dunner dan water. De mens heeft een lichaamstemperatuur van 37 ║ Celsius.....

Omega & More Kokosolie is bij uitstek geschikt om in de keuken te gebruiken bij hogere temperaturen. Kokosolie wordt ook wel een voorwaardelijk essentieel verzadigd vet genoemd. Kokosolie bevat meer dan 50 % Laurinezuur en ondersteunt het immuunsysteem. Het bevat aanzienlijk minder calorieŰn dan gemiddeld andere oliŰn of vetten.

Virgin
De gedesodoriseerde (ontgeurde) versie: die is veelal gemaakt van gedroogd kopra (vruchtvlees) die daarna met stoom (volkomen natuurlijk proces) behandeld wordt. Door dit proces worden een aantal zaken, zoals vitaminen, verwijderd. De virgin versie wordt gemaakt van het verse kopra (vruchtvlees) van volwassen kokosnoten en smaakt veel duidelijker naar kokos. Met uitzondering van het persen een volkomen handmatig proces. De temperatuur komt nooit hoger dan de omgevingstemperatuur van het land. Hierdoor is de olie daar altijd vloeibaar (boven de 25 graden C). Dit soort olie bevat alle stoffen, zoals vitaminen, die er van nature in zitten. Niets wordt verwijderd. Beide type olie zijn even stabiel en bevatten gelijke hoeveelheden laurinezuur en caprylzuur. Dit laatste is een heel belangrijk onderdeel van de olie. Beide zijn geschikt om verhit te worden hoewel het vanzelfsprekender is om de virgin voor koude gerechten te gebruiken. Ook het type gerecht is belangrijk. De virgin gebruik je niet voor Italiaanse gerechten.

  Rode palm olie - Red palm oil

Bio extra vierge rode palm olie 100%. Niet geraffineerd, niet ontgeurd, niet gebleekt en niet chemisch behandeld. Puur natuur en verder niets. Verpakt in glas om migratie met plastics te voorkomen. Bevat geen transvetten en geen genetisch gemanipuleerde organismen (GMO). BIO-controle door BLIK. Gebruik alleen biologische olie daar de meeste bestrijdingsmiddelen en andere chemische stoffen worden opgeslagen in vetten van dieren en planten. Amanprana verhoogt de voedingswaarde van je gerechten. Een beetje gezonde vetten bij alle gerechten verhogen de opname van de vitaminen A, D, E, en K. Ook worden vele levensnoodzakelijke voedings-stoffen zoals coŰnzyme Q10, liponzuur en carnitine maar ook carotenen in wortels, spinazie, ma´s, tomaten, rode paprika etc… veel beter opgenomen..

Op brood proef je rode palm. Bij verhitten krijgen uw gerechten een zachte smaak. Red Palm is zeer geschikt voor bakken, wokken en frituren. Red Palm bevat zeer weinig MOV’s (meervoudig onverzadigde vetzuren), waardoor deze olie zeer stabiel is om te verhitten. MOV-rijke zonnebloem-, soya- en arachideolie mag niet verhit worden. Verhit voeding niet boven 170 Ó 180░C. Red Palm is minder goed voor herhaaldelijk frituren, wel goed voor eenmalig.

Buysen de GezondheidsWinkel Geleen ę1945-1996-2020