Buysen
      GezondheidsWinkel
     HealthShop
     GesundheitsLaden
     Boutique de Santé
\
  


Rijksweg centrum 103    
 (hoek kummenaedestraat)
    
A world of                6161 ED  Geleen    
 healthy solutions          046-4759003    
    
open: di t/m vr: 9-18u. za 9-17u    

Bestellen per e-mail of in WebShop     

vitamines
supplementen
sportvoeding
kruiden   Schüssler
homeopathie
Bach bloesems
etherische olie
afslanken  sex

cosmetica
huidverzorging
Phyto shampoo
Hauschka cosmetica
parfumerie 4711
Schoonheidssalon
Pedicure Manicure
Definitieve ontharing

orthopedie
bandages en braces
steunkousen kussens
inlegzolen klompen
gezondheidssandalen
warmte ondergoed
Bloeddrukmeters
Warmtepleisters

Alternatief
Zoutpijp Oorkaarsen
Neusdouche SeaBand
Edelsteen hangers
Colloïdaal Zilver Goud
Magnesium sulfaat
Magnesium chloride
Haarlemmer olie

Drogisterij
reformvoeding
geitenmelk  kokosolie
staalwaren  massage
 anti muggen
reflex spray
chemicaliën en
grondstoffen

 

Verzendkosten
in NL en B vanaf
 50,00 euro GRATIS
Uw bestelling wordt
snel en veilig bezorgd
door PostNL / Bpost
Worldwide shipping


             Zoeken (typ het hele woord):   

inhoud

nieuws route bestel info e-mail

 

wratten | waterwratjes | Voetschimmel

Wratten  

Algemeen
Wratten kunnen op het hele lichaam voorkomen en variëren in aantal en grootte. Wratten worden veroorzaakt door virussen in de huid en zijn besmettelijk. Wratten bij kinderen zijn besmettelijker dan wratten bij volwassenen. Ze ontstaan 3 tot 6 maanden nadat de huid in contact is gekomen met het virus. Het behandelen van een wrat kan niet voorkomen dat er later ergens anders of zelfs op dezelfde plek zich weer een nieuwe wrat vormt. Je kunt wel het lichamelijk afweersysteem activeren om antistoffen te maken tegen de wrattenvirussen. Als het lichaam antistoffen heeft gemaakt verschrompelen de wratten vanzelf en komen ze niet meer terug. Daar zijn homeopathische middelen voor.

Welke maatregelen kunt u nemen
De meeste wratten verdwijnen vanzelf. Binnen 2 jaar zijn twee van de drie wratten bij kinderen verdwenen. Bij volwassenen duurt dit vaak iets langer.
Vermijd krabben aan de wrat, want dan is de kans groot dat er beschadiging van de wrat optreedt. Het risico van verspreiding van de besmetting van het virus is dan groter. Het virus is vaak in zwembaden, doucheruimten en sportzalen aanwezig. Door het dragen van speciale hygiene badsokken met zooltje kan een besmetting worden voorkomen. Het wassen en goed drogen van uw voeten na een dergelijk bezoek wil ook wel helpen om besmetting te voorkomen.

Wanneer moet u de arts raadplegen
Bij wratten die plotseling van kleur en/of grootte veranderen en bij wratten die spontaan gaan bloeden. Ook bij ouderdomswratten en wratten op de geslachtsorganen kunt u het beste naar uw arts gaan.

Geneesmiddelen
In de handel is zijn aanstipvloeistoffen waarmee de wrat kan worden aangestipt (Formule W®, Duofilm®). Deze bevatten salicylzuur. De bovenste huidlaagje wordt week, waarna het kan worden afgeschraapt. Bescherm de gezonde huid rondom de wrat met een pleister (maak bijvoorbeeld een gaatje met een perforator) of met vaseline, zinkzalf of zinkolie. Sluit het flesje na gebruik onmiddellijk af. Bij kinderen is het beter om op grote huidoppervlakten geen aanstipvloeistof toe te passen, vanwege het risico op overgevoeligheid. Behandel de wratten dan niet allemaal tegelijk.
De methode met vloeibare stikstof (bevriezing) wordt meestal toegepast door de huisarts, maar kunt u nu ook zelf doen met Wartner.

Kruiden
Er zijn ook kruiden-aanstiptincturen op basis van Thuja en/of Chelidonium. Let er op dat in de tinctuur een huidverweker zit, anders kan de tinctuur niet goed in de wrat dringen. Warthuchel bevat beide tincturen en zo'n verweker en is door deze combinatie zeer effectief.

 

Warthuchel kruiden aanstiptinctuur

De tinctuur bevat gele ceder (Thuja), zwaluwkruid (Chelidonium) en huislook (Sempervivum) in een huidverwekende oplossing.


Wartner

Wartner is het enige product waarmee wratten in 20 seconden kunnen worden behandeld. Wartner is een nieuw wrattenmiddel gebaseerd op een beproefde technologie. Wartner bevriest de wrat ter plaatse waardoor er een (on)zichtbaar blaasje ontstaat onder de wrat. Na een dag of tien valt de bevroren huid met de daarop behandelde wrat van het lichaam af. Onder het blaasje heeft zich dan inmiddels een nieuwe huid gevormd.

Normale wratten zijn goedaardige gezwellen, die bestaan uit een kern van bindweefsel met bloedvaten, bekleed met laagjes epitheelweefsel. Een normale wrat kunt u herkennen aan het ruwe bloemkoolachtige oppervlak. Als u er niet 100% zeker van bent of de huidaandoening een wrat is, dient de huisarts geraadpleegd te worden.

Wartner bestaat uit:

  • Een spuitbus met een mengsel van dimethylether en propaan, dat niet schadelijk is voor het milieu.
  • Houder voor het schuimpje.
  • Tien schuimpjes voor tien behandelingen met Wartner.
  • De bijsluiter waarin u alles kunt lezen over het product, de werking en de behandeling van wratten met Wartner.


 

KOH-I-NOOR Wrattenstift

Gebruiksaanwijzing
Men besmere 's morgens en 's avonds de wratten met de stift, indien mogelijk ook nog iedere keer, als men zich gewassen heeft. Na 8 à 10 dagen zullen de wratten verdwenen zijn. Bij hardnekkige gevallen moet men de behandeling nog voortzetten en zal het doel beslist bereikt worden.

 

KOH-I-NOOR Likdoornstift
werkt op dezelfde manier, speciaal voor likdoorns, eksterogen, verharde hoornhuid. 


 

Formule W

Toepassing
- wratten
- likdoorns
Wratten zijn te herkennen aan een ruw "bloemkoolachtig" oppervlak.

Bijwerkingen
huidirritaties kunnen optreden.

Dosering en wijze van toediening
Formule W® aanbrengen met het aanstipstaafje, dat aan de binnenzijde van de schroefdop zit, op de wrat. Doe dat zorgvuldig, één druppel tegelijk, tot de hele wrat bedekt is. Zorg dat de vloeistof niet op de huid rondom de wrat komt. U kunt dit voorkomen door de huid rondom de wrat te bedekken met een laagje vaseline. Als naast de wrat op de huid wordt gemorst, veeg dan de druppel(s) meteen af en was met water en zeep. Formule W® droogt snel. Breng elke dag een nieuw laagje op de wrat aan. Herhaal dat zes of zeven dagen. Peuter niet aan de loslatende deeltjes. Deze verdwijnen vanzelf bij het wassen. Is de wrat hardnekkig, herhaal dan de behandeling nog eens zes of zeven dagen. Als het resultaat dan nog uitblijft, doet u er goed aan uw arts te raadplegen.


 

Duofilm

Samenstelling
Duofilm bevat 167 mg/g salicylzuur en 167 mg/g melkzuur in een collodiumoplossing. Duofilm is verkrijgbaar in flacons met 15 ml applicatievloeistof.

Werking
Duofilm heeft een hoornlaagloswekende werking. Zo tast Duofilm het weefsel van de wrat aan. Tijdens de behandeling laat het weefsel geleidelijk los.

Niet gebruiken bij
Een bekende salicylaatovergevoeligheid, op moedervlekken, wijnvlekken of op andere, vreemd uitziende wratten waar haar op groeit. Duofilm mag ook niet in het gezicht of op genitaliën worden gebruikt, Vermijd contact met de gezonde huid.

Speciale waarschuwingen
Voorzichtig gebruiken bij kinderen jonger dan 4 jaar. Diabetici of personen met een slechte doorbloeding dienen Duofilm te gebruiken in overleg met hun arts. Niet in aanraking brengen met ogen en slijmvliezen. Wratten zijn besmettelijk! Daarom mag de gebruikte handdoek niet door anderen worden gebruikt. Loop, bij een wrat op de voet, nooit blootsvoets. Duofilm mag niet bij open vuur worden gebruikt.koh i noor likdoornstift stift
sur plus dr. Fix wrattenolie 20ml
thurana wratten olie aromed 10ml
Warthucal kruidendruppels 20 ml
Wrattenolie van der Pluym Aromedicare 20ml
Wrattenstick Arkopharma 4ml
Zilvernitraatstift Helse steen 40%

Buysen de GezondheidsWinkel Geleen ©1945-1996-2016